Ik yoga & pilates bij Rebel

Yoga en Pilates brengen geest en lichaam (weer) dicht bij elkaar. Als je in balans bent, voel je je beter. Wij geven vier verschillende vormen van yoga waardoor er voor iedereen een passende les wordt gegeven.

Pilates

Pilates is een oefenmethode voor het hele lichaam. Deze methode maakt gebruik van zes elementen; concentratie, ademhaling, centrering, controle, precisie en vloeiende beweging. Met de nadruk op correcte ademhaling en de juiste balans tussen kracht en souplesse, gebruikt Pilates de buik, de onderrug en de bilspieren als centrum van kracht. Daardoor kan de rest van het lichaam zich vrij bewegen.

Graha yoga

Yoga op basis van je sterrenbeeld.

Graha Yoga is een Yoga vorm waarbij het bewust worden van en het werken aan je (wel)zijn centraal staat. Dit uitgangspunt maakt Graha Yoga zeer specifiek en persoonlijk.

Daarom is Graha Yoga ook gebaseerd op je sterrenbeeld dat bepaald wordt aan de hand van je geboortedatum, -plaats en -tijd.

Met jouw geboortegegevens wordt de les doelgericht afgestemd op je fysieke, mentale, emotionele, sociale of spirituele gezondheid.

Hatha yoga

Deze traditionele yoga vormt de basis voor andere yogasoorten. Bij Hatha yoga gaat het om balans tussen in- en ontspanning. Alle bewegingsmogelijkheden van wervelkolom en gewrichten komen aan bod. Daarnaast is er aandacht voor de ademhaling en voor een korte meditatie.mensen met hyperventilatie of problemen met de bronchiën. En het haalt de spanning van de spieren en de gewrichten waarna de vrijgekomen energie zich tijdens de ontspanning verdeelt door het lichaam. Elke les sluit af met ontspanningsoefeningen waarmee je bewust leert ontspannen.

Yin Yang yoga

Deze yoga vorm combineert de dynamische Vinyasa met de zachte Yin Yoga. We beginnen met de actieve Yang vorm waarbij de bewegingen de ademhaling volgen in een flow. Vervolgens worden de poses langer aangehouden bij de Yin yoga. We sluiten af met een meditatie.

Start hier jouw sportcarrière

Vraag een proefles aan