Ik yoga & pilates bij Rebel

Yoga en Pilates brengen geest en lichaam (weer) dicht bij elkaar. Als je in balans bent, voel je je beter. Wij geven vier verschillende vormen van yoga waardoor er voor iedereen een passende les wordt gegeven.

Pilates

Pilates is een oefenmethode voor het hele lichaam. Deze methode maakt gebruik van zes elementen; concentratie, ademhaling, centrering, controle, precisie en vloeiende beweging. Met de nadruk op correcte ademhaling en de juiste balans tussen kracht en souplesse, gebruikt Pilates de buik, de onderrug en de bilspieren als centrum van kracht. Daardoor kan de rest van het lichaam zich vrij bewegen.

Vinyasa yoga

Bij deze actieve yogavorm worden na een rustige warming-up de lichaamshoudingen met elkaar verbonden. Je beweegt van de ene houding in de andere in een flow, op het ritme van je ademhaling. Vinyasa yoga is gericht op het ontwikkelen van kracht en flexibiliteit.

Ying Yang yoga

Deze yoga vorm combineert de dynamische Vinyasa met de zachte Ying Yoga. We beginnen met de actieve Yang vorm waarbij de bewegingen de ademhaling volgen in een flow. Vervolgens worden de poses langer aangehouden bij de Ying yoga. We sluiten af met een meditatie.

Recharge & Rebalance yoga

Deze yoga vorm is gericht op het reduceren van stress en stresssymptomen, het terugvinden van balans en het opladen van je batterij. Heb je het gevoel jezelf voorbij te lopen, heb je weinig energie of ervaar je stress? Dan is deze les iets voor jou!

Hatha yoga

Deze traditionele yoga vormt de basis voor andere yogasoorten. Bij Hatha yoga gaat het om balans tussen in- en ontspanning. Alle bewegingsmogelijkheden van wervelkolom en gewrichten komen aan bod. Daarnaast is er aandacht voor de ademhaling en voor een korte meditatie.mensen met hyperventilatie of problemen met de bronchiën. En het haalt de spanning van de spieren en de gewrichten waarna de vrijgekomen energie zich tijdens de ontspanning verdeelt door het lichaam. Elke les sluit af met ontspanningsoefeningen waarmee je bewust leert ontspannen.

Kinder- en tieneryoga

Kinderen worden voortdurend geprikkeld: internet, smartphones en tablets zijn niet meer weg te denken. Kinderyoga geeft kinderen rust en ontspanning en helpt hen zich beter te concentreren. De houdingen, bewegingen en ademhalingen geven kinderen kracht en balans, en verbeteren bovendien de lichaamshouding.

Start hier jouw sportcarrière

Vraag een proefles aan