Wanneer je niet voldoende kan herstellen in rust,
put je je energievoorraden uit.
Met burn out of (chronische) vermoeidheid als gevolg.

Energy Control bij Rebel Sport kan je helpen hertsellen.

Sporten is gezond, dat weet iedereen.
Maar weet jij ook dat het belangrijk is om te weten op welke hartslag je moet trainen? En hoe zorg jij eigenlijk dat je lichaam snel herstelt na een training of stressvolle situatie?

Want: ‘’Zonder herstel is vooruitgang niet mogelijk.’’

Dit is één van de vele uitspraken van Stans van der Poel, een oude bekende van Rebelsport.

Zo’n 30 jaar geleden kwam Stans bij ons binnen met een verhaal waar wij meteen in geloofde: combineer sporten met ademhalingsoefeningen als middel om het lichaam beter in balans te krijgen en klachten te voorkomen of te verhelpen. Stans had daarnaast apparatuur ontwikkeld om van iedereen de hartslagzones te berekenen zodat je altijd binnen je persoonlijke belastbaarheid kunt trainen. De methode is inmiddels medisch gevalideerd.

Vandaag de dag mogen wij dan ook trots onze hernieuwde samenwerking met Stans en haar bedrijf Energy Control aankondigen!
Rebelsport biedt je een intake en verschillende pakketten om jou op weg te helpen naar een fitte en vitale levensstijl. Deze pakketten maken allemaal gebruik van de Energy Control Methode.

De Energy Control Methode zetten wij op drie manieren in:

  • Op de eerste plaats biedt het ondersteuning en verbetering van jouw sportprestaties. Of je nu net begint met sporten of sport op wereldniveau beoefent.
  • Op de tweede plaats werkt de methode preventief, bijvoorbeeld bij stress gerelateerde klachten zoals overspannen of een burn-out.
  • Op de derde plaats verhelpt of vermindert de Energy Control Methode de klachten bij onder andere CVS, ME, fibromyalgie, diabetes, overgewicht of bij een burn-out. Ook is er een verbetering te zien tijdens en na de behandeling van kanker.

Tijdens de lockdown bieden wij een deel van onze Energy Control methode gratis aan voor al onze leden. Je mag namelijk gebruik maken van de speciale app die voor deze methode is ontwikkeld. Met de app kun je zelf inzicht krijgen in je stressniveau, belastbaarheid en je herstelvermogen. Daarnaast kun je zelf een test doen om je omslagpunt te bepalen én kun je trainen binnen je persoonlijke hartslagzones. De app en de mogelijkheden worden uitgelegd in een reeks e-mails die je ontvangt wanneer het account voor je is geactiveerd (dit wordt handmatig gedaan, dus het kan soms even duren voor je de mail ontvangt.

Om gebruik te maken van de app heb je een smart bluetooth (RR) hartslagband nodig, bijvoorbeeld een Polar H10. Zodra je deze hebt kun jij je aanmelden en beginnen met meten, want meten is weten!

Meld je aan voor Energy Control via onderstaand formulier.

Worden onze programma’s vergoed?
Ja, vaak wel. Je werkgever is namelijk verplicht mee te werken aan je herstel. Onze ervaring is dat als je zelf met een initiatief komt, dit het herstel bevordert. De meeste werkgevers vergoeden daarom onze programma’s.

Als een werkgever slechts een deel van de kosten vergoedt, komt het resterende bedrag mogelijk nog in aanmerking voor belastingaftrek. Voor een werkgever zijn de kosten voor het traject, waaronder begeleiding en coaching, een kostenpost die de belastbare inkomsten verminderen, als deze activiteiten bijdragen aan behoud of herstel van arbeidsgeschiktheid, of zorgen voor duurzame re-integratie in het arbeidsproces (wat bij bijvoorbeeld arbeidsongeschiktheid het geval is). Naar onze mening zijn onze trajecten hier onherroepelijk onderdeel van.

Wij voeren graag het gesprek met je werkgever om hen te overtuigen van de voordelen van een snel herstel en van het voorkomen van uitval door een burn-out.

Ben je ZZP-er?
Als ZZP-er kan je de kosten voor een traject verhalen via je arbeidsongeschiktheidsverzekering of onderbrengen onder de bedrijfskosten. Het traject kan bijvoorbeeld worden gezet onder de bedrijfsresultaten. De uren die worden besteed aan coaching of training tellen mee voor het urencriterium. Coaching of begeleiding is een leeractiviteit die onder de noemer persoonlijke ontwikkeling kan worden gezet. Hiermee kan je onze trajecten op je bedrijfsresultaten zetten en het op deze manier financieel verantwoorden en kan je de btw aftrekken.