Rebel Sport krijgt een kind!

Dit is Derick.

Hij woont in Tanzania en zijn familie heeft niet voldoende geld om hem naar school te sturen. Wij, RebelSport gaan zijn schoolgeld betalen. Dit doen wij via Stichting Support School Fees (SSF). Via deze stichting worden al 30 kinderen ondersteund.

Ik (Pauline Rebel) ben 1 van de bestuursleden van deze stichting. Ieder jaar komen wij in Tanzania om bij de kinderen en gezinnen te kijken, en te helpen waar nodig. SSFgelooft dat kennis de sleutel is tot een kansrijke toekomst in ontwikkelingslanden. Veel kinderen kunnen door armoede niet naar school. Door een bijdrage te geven aan deze kinderen krijgen zij een kans zich te ontwikkelen.

Wij willen Derk graag betrekken bij onze leerlingen. Zo hebben we bijvoorbeeld een tas met informatie voor een spreekbeurt op school, leuk om wat te leren over Tanzania en over de leefomstandigheden van de kinderen daar. Deze tas kan je ophalen bij Pauline. Daarnaast gaan we het hele jaar een deel van de opbrengst van evenementen aan hem doneren. En misschien wil een jarige wel zijn cadeau geld delen met Derick?

In 2017 zijn een aantal kinderen uit de examenklassen van het Erfgooiers College op studiereis geweest naar Tanzania. Daar hebben ze ook scholen en leerlingen bezocht die via Stichting Support School Fees naar school gaan.

Wij hopen dat onze sportschool families Derick gaan betrekken in hun leven, wat van hem leren en hem helpen om zijn toekomst kansrijk te maken!

Wat informatie over Derick:

Naam: Derick

Leeftijd: 11 jaar

Woonplaats: Geita

Broers en zussen: één oudere broer (Eric) en één zusje (Patricia)

Hobbies: voetbal