Lesrooster

Junior Fitness

  • vrijdag
  • 17:30 - 18:30
  • Fitness
  • Instructeur: Daniel van Stijgeren
Verantwoord trainen is juist als je jong bent belangrijk. Een te hoge belasting kan namelijk een nadelige uitwerking hebben op een gezonde ontwikkeling van je botten en spieren. Daarom hebben we een leerplan ontwikkeld dat speciaal gericht is op jongeren in de leeftijd van 8 tot 16 jaar.

Wij kijken wat er nodig is, b.v. afvallen, sterker, soepeler, leniger of behendiger worden! De zwaarte waar de junioren op trainen moet ook aangepast worden aan de leeftijd. Het speciale aan fitness is dat ieder zijn eigen programma traint maar wel in een groep van leeftijdsgenoten en met moderne popmuziek.

Een aantal onderdelen van junior fitness worden ook gelijktijdig met de hele groep uitgevoerd, b.v. conditie, buikspieren, behendigheidsvormen en rekken. Hierdoor krijgt het fitnessen een speels karakter.

De jongste groep doet eerst ongeveer 25 minuten vaardigheidsoefeningen en spelletjes en dan nog een half uur cardio-oefeningen. Voor de oudste groep wordt een eigen trainingsprogramma gemaakt en ook zij doen ongeveer een half uur cardio-oefeningen.