Informatie zweminstructie superspetters

Heb je een vraag over de zwemlessen van je kind? Hieronder vind je de meest gestelde vragen over zwemles. Kan je geen antwoord vinden op je vraag? Neem dan contact op met de receptie!

Mailverkeer

Het antwoord op de meestgestelde vragen vind je op deze pagina. Kun je het antwoord op je vraag niet vinden? Stel hem dan via de mail: receptie@rebelsport.nl. 

Regels i.v.m corona-virus

Om het zwemmen voor iedereen veilig houden zolang de corona maatregelen gelden, hebben we een aantal tijdelijke huisregels. Deze regels moeten we strikt hanteren, lees ze dus goed door! 

Houd je kind thuis als hij of zij grieperig of verkouden is. Het zwembad is alleen toegankelijk voor de kinderen. Ook is het niet toegestaan om bij de lessen te blijven kijken. Als je kind gebracht wordt, kom dan het liefst met één ouder of verzorger. 

BRENGEN

 • Zet je kind af op de parkeerplaats achter de sportschool. Bij regen of sneeuw vangen wij de kinderen op achter de sportschool (bij de spelzaal) via het “Kiss & Ride” principe. Jullie rijden langs de Wereldwinkel het parkeerterrein op en geven de kinderen bij ons af. Vanaf 10 min voor de start van de zwemles.
 • Kom niet te vroeg zodat jullie niet te lang in de kou hoeven te staan.
 • Trek je kind iets makkelijks aan wat hij/zij zelf uit kan trekken.
 • Geef niet te veel spullen mee. Dit moeten zij zelf meedragen naar de kleedkamer. Tassen met kleding kunnen door de ouders zelf meegenomen worden de kleedkamer in.

HALEN

Er zijn twee kleedkamers beschikbaar.

 • De zwembadkleedkamer (door de poortjes naar links). Hier komen 5 omkleedplekken.
 • De judokleedkamers (door de poortjes, schuin rechts, de blauwe deur door). Hier komen 15 omkleed plekken.

Onze regels:

 • De lessen stoppen 5 minuten eerder
 • Er is plek voor één ouder per kind. Door middel van stickers worden de plekken aangegeven om je kind aan te kleden.
 • Zorg dat je op tijd in de kleedkamer bent. Schuif zoveel mogelijk door zodat ouders elkaar niet hoeven te kruisen.
 • Het dragen van een mondkapje wordt door ons erg gewaardeerd.
 • Na de les lopen wij vanuit het zwembad met de kinderen door de kleedkamers zodat zij bij jullie terecht komen.
 • Wij willen jullie vragen onze docenten niet op te houden. Zij moeten weer op tijd in de volgende les aanwezig zijn. Eventuele vragen kun je stellen tijdens de kijklessen.
 • Houd het omkleed moment zo kort mogelijk.

Inhaallessen

Bij het missen van een les meld je jouw kind netjes af. Alleen op die manier ontvang je een reserveringstegoed. Deze kun je dan gebruiken om een extra les van hetzelfde niveau in te plannen. Probeer dit zo snel mogelijk, het liefst in dezelfde week, in te plannen. Inhaallessen kunnen maximaal 7 dagen van tevoren worden ingepland. Aan het eind van de maand zal het reserveringstegoed vervallen en is inhalen niet meer mogelijk. Wij kunnen niet garanderen dat er ook altijd inhaalmogelijkheden zijn. 

Tijdens de vakantie kun je ook inhalen. Op de dag dat je wilt inhalen kun je bellen naar de receptie. Zij kijken of er plek is en kunnen jouw kind inplannen op de les. Tijdens de vakantie mag je dus niet zelf een inhaalles inplannen. 

Kijklessen/voortgang van jouw kind

Op dit moment is het nog niet mogelijk om de kijklessen binnen te houden. Daarom is er iedere 6 weken een livestream kijkles via Zoom. Hierover ontvangen jullie een mail met een Zoom link. De livestream begint 30 minuten na de start van de les. De docent loopt 10 minuten voor het einde van de les met de kinderen naar de kleedkamer om de voortgang van de kinderen te bespreken met de ouders. 

Badmuts of bril stuk

Bij de receptie kun je een nieuwe badmuts en bril halen voor  €5,-

Diploma zwemmen

Per jaar wordt er meerdere keren afgezwommen voor het Superspetters diploma. De eerst volgende afzwemdatum is 16 januari 2021. Indien jouw kind voor het diploma zwemmen in aanmerking komt, krijg je hiervan schriftelijk bericht. 

Kledingzwemmen

Wanneer we met kleding gaan zwemmen krijgen je hier bericht over vanuit de eigen docent. Hieronder vinden je de eisen voor het kledingzwemmen: 

Lange broek (GEEN legging of pyjama broek)
T-shirt met lange mouwen
Sokken
Waterschoenen met plastic zool!
Onder hun kleding moeten zij hun zwemkleding aan.
Plastic tas voor de natte kleding. 

Vakanties

Tijdens de vakanties gaan de lessen gewoon door met een aangepast rooster. Het rooster zal in de Sportivity-app komen te staan. Wij maken alleen de uren en dagen vrij voor de zwemlessen. Jij als ouder bent zelf verantwoordelijk voor het inplannen van een les op het juiste niveau. Is de les vol, dan is deze niet meer te kiezen en vragen we u om een andere mogelijkheid te kiezen. Kun jij niet op de aangegeven dag/tijd? Dan kun je jouw kind inplannen op een niveau dat later in het jaar is gestart.

Gezins-extra

Op vrijdagavond en zondagmiddag kun je met jouw gezin kosteloos oefenen in ons zwembad, hiervoor dien je wel te reserveren in de app. Voor de actuele tijden, zie de Sportivity-app of het zwemlesrooster op onze website: www.rebelsport.nl 

Nog enkele zwembadtips

 • Vóór de les naar het toilet 
 • Sieraden af 
 • Badmuts en bril op (zie hiervoor de meegeleverde gebruiksaanwijzing) 

Uw bijdrage aan een fijne lesperiode

 Om de lessen van jouw kind zo prettig mogelijk te maken kun je zelf veel doen nl: Zorg dat voor de zwemles relevante omstandigheden bij de zwemonderwijzer bekend worden. Bepaalde ziektes en of handicaps, fysieke en of mentale beperkingen, ingrijpende gebeurtenissen (b.v. in de sloot gevallen). Benader jouw kind altijd positief. Het doet tenslotte zijn best. Vergelijk niet met andere kinderen maar kijk naar jouw kind en zijn mogelijkheden. Samen een bezoekje aan het bad en dan samen spelen en genieten in en bij het water vindt elk kind prettig.

Wanneer kan mijn kind beginnen met zwemles?

We starten meerdere keren per jaar met nieuwe lessen. Als je je kind hebt ingeschreven voor de wachtlijst ontvang je een mail met daarin een kopie van het door jou ingevulde formulier. Zodra wij nieuwe startdata en lessen hebben nemen we per mail contact met jullie op zodat jullie een dag en tijd voor de zwemles kunnen kiezen.